уторак, 17. новембар 2015.

BAKIN KOLAČ

Dugo sam pravila galete ili bakin kolač s uljem, ali uvek bi mi smetalo što budu mekani. Mislila sam da je problem u mom aparatu za galete, da je slab grejač, ali kad sam probala s buterom već je bio drugi efekat. Znam da je ulje jeftinije, ali pokušajte bar nekad da ih napravite s buterom ili mašću, biće to sasvim drugi ukus. Keks ke hrskav, lepo pečen i uživanje je grickati ga.



         POTREBNO:

    4 jajeta
    220 g butera
    300 g šećera
    1 prašak za pecivo
    2 vanilin šećera
    sok i koica od pola limuna
    200 ml mleka
    600 g brašna


        PRIPREMA :

 Buter i šećer penasto umutiti, dodati ostale sastojke i sve dobro sjediniti.
 Aparat za galete zagrejati na najjače, smanjiti temperaturu za 1 nivo, kašikom zahvatajte testo i pecite galete do rumene boje.
Ohladjeni keks možete ostaviti u limenoj kutiji i polako ih grickati.
Ovo je velika mera, možete praviti i samo polovinu.