недеља, 22. новембар 2015.

KEKS KOCKE

Godine prolaze, sećanja ostaju, i danas brojimo 28 godina braka :) Snežno jutro kao i ono pre toliko godina, ali mladima to nikad nije smetalo da krenu u zajednički život. Za sve ove godine, a i one koje dolaze, jedna poslastica da život učini sladjim i boljim :)



KORA:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike čokolade u prahu
150 ml ulja
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
1500 ml čokoladnog mleka

FIL:
300 g mlevenog keksa
150 g šećera u prahu
400 ml kisele pavlake
200 ml slatke pavlake

ZA PREMAZIVANJE:
200 g šlaga
300 ml kisele vode
1 kremfix
ili
300 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

Kora:

Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrstu penu. Dodati šećer i vanilin šećer i sve još mutiti da se šećer rastopi.
Dodati žumanca i nežno promešati da se sjedine. Postepeno dodavati ulje uz neprekidno mućenje  dok se smesa ne ujednači.
Dodati mešavinu brašna, čokolade u prahu i praška za pecivo i sve dobro sjediniti.
Tepsiju nauljiti, posuti brašnom, te sipati u nju pripremljenu smesu za koru.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Pečenu koru izbockati i preliti čokoladnim mlekom.

Fil:

Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom pa dodati mleveni keks i promešati varjačom.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, te je sjediniti sa smesom od keksa i sve dobro promešati.

Ohladjenu koru premazati pripremljenim filom.
Slatku pavlaku ili šlag umutiti i premazati preko fila.

Kocke napraviti dan ranije, dobro ih ohladiti i poslužiti.




2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...