среда, 11. новембар 2015.

PILEĆA DŽIGERICA U PIKANTNOM SOSU

Pileća džigerica nije omiljena hrana mnogima, a ja je baš volim i često spremam. Verovatno je ta ljubav još iz detinjstva kada  mi je baka spremala džigericu od tek zaklanog pileta, onog što šeta po dvorištu i baš je nekako višak :) Naše bake su time iskazivale svoju ljubav, jer šta je bolje za unuku nego sveža pileća džigerica. Ja se nisam bunila, i uvek bih je s uživanjem pojela, na kraju bih i tanjir pomazala :) Naravno, posle bih jela i dinstano ili pečeno pile, ali džigerica je bila dok ne stigne ručak. Nema više tako ukusnih džigerica, sad ih kupujemo u marketima, ali uz male dodatke može se spremiti dobar ručak.


            POTREBNO:

    500 g pileće džigerice
    40 g maslaca
    150 g crnog luka
    100 ml belog vina
    1 kašika brašna
    1 kašika kiselog mleka
    1 kašičica senfa
    po ukusu so i majčina dušica


PRIPREMA:

U dubljem tiganju dodati maslac, blago ga zagrejati i dodati sitno iseckan crni luk. Na umerenoj temperaturi prodinstati dok luk ne zamiriše i postane staklast.

Dodati iseckanu, na četvrtine, pileću džigericu i naglo je prepržiti sa svih strana.

Zatim dodati brašno,senf, vino, majčinu dušicu i ostaviti da sve dobro ukrčka. Promešajte, dodajte malo vode da bi bila dobra gustina sosa.

Na samom kraju posolite po ukusu i umešajte kiselo mleko. Promešajte i servirajte uz baren krompir ili pirinač, a možete i poslužiti uz bareno povrće tipa brokoli ili karfiol.

Ovo se jelo brzo sprema, nakon 30 minuta imaćete ručak na stolu.






Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...