недеља, 08. новембар 2015.

PITA OD HELJDE

Volim heljdine kore i uvek kad ih nadjem isproban neki nov recept. Ovog puta sam imala baš dobre, čak i tanke, kore i puta je ispunila sva očekivanja.



POTREBNO:

1 kg heljdinih kora
2 jajeta
200 ml jogurta
200 ml ulja
200 g sira
1 kašika kajmaka
1 prašak za pecivo
100 ml kisele vode

PRIPREMA:

Umutite jaja, dodajte im sev ostale sastojke i dobro izmešajte da se sjedine.

U podmazanom plehu redjati kore, svaku premazati filom i tako dok ne potrošite sav materijal.

Pitu pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni.

Prohladiti je, iseći i servirati uz kiselo- mlečni proizvod.

Napomena: Pravila sam je s 500 g kora, i smanjila sam ulje i kiselu vodu na pola, ali sam ostavila istu količinu sira, jaja, praška za pecivo i jogurta. Smesa je bila malo gušća od testa za palačinke jer heljdine kore zahtevaju dosta natapanja.
Imala sam mladi sir koji sam pojačala s malo sitnog sira koji je dao dobar ukus piti.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...