четвртак, 26. новембар 2015.

POSNA RUSKA SALATA

I kad postite možete da uživate u ruskoj salati. Za vaša slavlja u vreme posta ova salata će vam dobro doći.


POTREBNO:

za salatu:
500 g kuvane ribe bez kostiju/ som, oslic/
500 g barene mešavine za rusku salatu
5 komada kiselih krastavaca

posni majonez:
1/2 l vode
1 kašika biljnog začina
3 kašike gustina ( 30g )
1 dl ulja
1/2 limuna - sok
2 kašičice senfa

Priprema:

Ribu skuvati i očistiti od kostiju te je iseckati na sitnije komade.Povrće skuvati i prohladiti.
Krastavce sitno iseckati i sjediniti  sa prethodnim sastojcima. 
Po želji posoliti.

Staviti vodu da se kuva sa biljnim začinom. 
Kad proključa, vodom se preliju 3 kašike gustina i vrati se na ringlu  da se kuva dok se ne zgusne smesa.Ovo se ovako radi da se ne bi stvorile grudvice. 
Kad se masa zgusne skloniti sa ringle i mutiti mikserom uz dodavanje kap po kap ulja. 
Dodati sok od limuna i senf i sve dobro sjediniti.
 
Ovim majonezom preliti povrće i ribu, sve dobro sjediniti i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.



3 коментара:

  1. Pozdrav, Blog ti je super.. savjetujem ti samo da ovu reklamu što je ispod staviš gore odmah ispod naslova.. da ti se malo ovoliki trud isplati =) Samo tako nastavi poz!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...