понедељак, 07. децембар 2015.

FAŠIRANE ŠNICLE

Verujem da nema onog ko nikada nije probao ove šnicle. Ali, i samo njihovo pominjanje vas verovatno seti na detinjstvo i vreme kada su one bile često na meniju. Služile su se uz razna variva od povrća, uz pire krompir a ponekada i uz gust pasulj. Ovo poslednje je bilo jelo koje sam najviše volela u studentskoj menzi, bar u ono vreme kad je u šniclama stvarno bilo mesa a ne soje. Vi ih možete  zamrznuti i po potrebi ispržiti, posebno je to dobro za zaposlene i studente, a njihov se ukus neće promeniti. Birajte kvalitetno meso, ne stavljajte nikakve smese za faširane, i vaši će ukućani uživati u ručku.


         POTREBNO:

500 g mešanog mlevenog mesa
3 kriške starog hleba
50 ml toplog mleka
1 glavica crnog luka
3-4 češnja belog luka
so, biber i biljni začin po ukusu
1 jaje
ulje za prženje

         PRIPREMA:

Hleb izmrviti i preliti toplim mlekom da se natopi. rukama smesiti u jednoličnu smesu pa ddodati mleveno meso i začine. Sve dobro umesiti, dodati sitno iseckani luk i jaje i rukama mesiti da se dobije ujednačena smesa za faširane šnicle.

Smesu odložiti na 1 sat u frižider da se dobro prohladi.

U tiganj staviti ulje, ne treba vam puno, nauljenim rukama na prianjajućoj foliji razvući šnicle željene veličine i pržiti ih na srednje zagrejanom ulju sa obe strane da lepo porumene.

Šnicle malo prohladiti i služiti ih uz prilog po želji.



2 коментара:

  1. Nikada ne jedem ništa od mljevenog mesa izvan kuće jer se ne zna što sve stavljaju unutra. Tako i faširance oduvijek radim sama iako ih previše ne volim. Nemam pojma zašto. Kadkada ih radim ovako kao i ti, a koji puta bez jaja i kruha, s nekim drugim dodacima.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...