среда, 09. децембар 2015.

GOVEDJI LONAC

Jelo slično paprikašu, ali mu dodatak belog vina daje posebnu aromu. Možete ga spremati na ringli ili u rerni, nema puno posla jer nema mešanja i stajanja kraj šporeta. U ove hladne dane obradujte svoje ukućane jednim zanimljivim ručkom :)



          POTREBNO:

  1 kg govedjeg mesa od plećke
  3 glavice crnog luka
  4 čena belog luka
  2 crvene paprike
  1 šargarepa.
  3 lovorova lista
  200 ml belog vina
  400 g krompira
  1 l juneće supe
  malo ulja
  malo začinske slatke paprike
  po ukusu mešavina biljnog začina

         PRIPREMA:

Govedje meso iseći na tanje i manje kocke, možete koristiti i izlupane šnicle, te ga začiniti po ukusu.

Crni luk očistiti i iseći na rebarca, crvenu papriku na kolutove kao i šargarepu. Beli luk iseckati što sitnije. Krompir oguliti i iseći na kolutove.

Veću i dublju šerpu nauljiti i po dnu rasporediti meso. Posuti s malo začinske paprike, dodati malo crnog i belog luka i crvene paprike, šargarepe i lovorov list. Isti postupak ponoviti da bi se utrošio preostali materijal, završiti sa mesom po vrhu. Preliti junećom supom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi bez mešanja dok meso ne omekša.

Šerpu izmaći s ringle pa odgore poslagati kolutove krompira. Sipati belo vino i malo supe da krompir ogrezne pa kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.

Poslužiti ručak uz omiljenu salatu.


NAPOMENA:. Koristila sam meso od plećke jer ne volim šnicle u ovakvim jelima. Kad se duže kuvaju one se raspadnu i nije lepo za serviranje.

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...