петак, 18. децембар 2015.

MUSAKA S PEČURKAMA I PIRINČEM

Jedna posna musaka koju možete praviti bilo da postite ili ne. Musaka je ukusna i lako se sprema, a ukus će vas iznenaditi.



POTREBNO:

 1 glavica crnog luka
 3  veća krompira
 1 šolja od 200 ml pirinča
 300 g svežih pečuraka
 1 kašika suvog biljnog začina
 1/2  kašičice soli
  po potrebi vode
 1  kašika aleve paprike
 1   kašika brašna
 biber po ukusu
 100 ml ulja

PRIPREMA:

Crni luk očistiti i sitno iseckati. Krompir oljuštiti i iseći na tanke kolutove.
Pečurke iseći na listiće, a pirinač dobro oprati.

Pomešati pečurke, pirinač, luk, so, biber i biljni začin i sve dobro promešati da se sjedine svi sastojci.

Nauljiti dno tepsije i poslagati polovinu krompira, preko staviti smesu sa pečurkama i završiti po vrhu preostalim krompirom.

U posudi sjediniti ulje, brašno, alevu papriku i dodati oko 2-3 dl vode, onoliko koliko je dovoljno da prekrije musaku.. Sve dobro promešati tako da nema grudvica i time preliti musaku.

Peći u rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Pogledati da li je voda uvrila, pirinač će je upiti, dodati još malo vode i peći još oko 30 minuta dok sva voda ne uvri a pirinač ne bude kuvan. Jelo ne sme biti suvo.

Poslužiti musaku uz salatu po izboru.




Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...