четвртак, 31. децембар 2015.

PITA SA PILETINOM

Još jedna zanimljiva pita kao deo prazničnog posluženja. Možete je jesti toplu, ali i hladna je dobra.




POTREBNO:

500 g kora za pitu 
500 g pilećeg ili ćurećeg belog mesa
500 ml kisele pavlake
4 jajeta
po potrebi ulje
1 prašak za pecivo
1 kašika prezli
1 veća glavica crnog luka
po ukusu mešavina biljnog začina

Za premazivanje:

1 jaje
30 ml mleka

PRIPREMA:

Glavicu luka sitno iseckati, piletinu ili ćuretinu samleti  na mašini za mlevenje.

Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.

Sjediniti mleveno meso sa lukom, žumancima, praškom za pecivo, pavlakom i prezlama pa dodati začine po ukusu i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.

Na kraju dodati umućena belanca i polako varjačom promešati da se sve sjedini.

Kore za pitu podeliti na dva dela. Od prvog uzeti jednu koru, poprskati je uljem i prekriti drugom, te je premazati filom. Postupak ponavljati dok se ne utroši polovina kora i polovina fila i pažljivo urolati u štrudlicu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu štrudlicu.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati štrudlice. Premazati ih smesom od umućenog jajeta i mleka.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Izmedju 30-40 minuta.

Pitu prohladi i iseći. Poslužiti je još toplu.


Umesto sveže piletine možete koristiti i pečenu. Ja sam koristila heljdine kore i bilo ih je 14 u pakovanju.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...