уторак, 08. децембар 2015.

PILEĆA ČORBA SA BROKOLIJEM

U ove hladne i tmurne dane prija tanjir tople čorbe. Nekada mi je samo to dovoljno za glavni obrok, jer u njoj bude i mesa. Ovo je jedna od takvih čorbi koja je bogata povrćem, brokoli volim i često ga spremam, a tu je i meso da obrok bude kompletan.


            POTREBNO:

300 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa ili 2 manje
malo ulja
60 g celera
1 manja glavica brokolija
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike brašna
po ukusu mešavina biljnog začina
po potrebi vode

            PRIPREMA:

Pileće belo meso iseći na kockice.
Šargarepu, celer i crni luk očistiti i iseckati na kockice.

Cvetove brokolija odvojiti od korena i spoljnih listova pa iskidati na manje komade.

Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati piletinu, šargarepu i celer pa sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.

Dodati 1,5 l vode i začiniti po ukusu. Kada čorba proključa, dodati brokoli i nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dodati hladnu zapršku (razmutiti brašno u malo vode) i pavlaku za kuvanje pa kuvati još 5 minuta da se dobije željena gustina.

Poslužiti toplu čorbu i uživati.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...