уторак, 12. јануар 2016.

SLANA ROZEN TORTA

Dugo sam bila skeptična prema slanim tortama s rozen korama jer same kore su nekako neukusne, pretanke i krute za filovanje. Ali, kad sam probala posnu slanu rozen tortu iznenadila sam se kako može biti ukusna i lepo predjelo na slavi. Ovog puta kod mene je mrsna varijanta i sasvim dobro se ponaša pri sečenju, a i ukusna je.


POTREBNO:

1 pakovanje slanih rozen kora
300 ml majoneza
200 ml kisele pavlake ili 200 g krem sira
300 g praške šunke u listovima
50 g kačkavalja za rendanje

PRIPREMA:

Sjediniti majonez s kiselom pavlakom ili sirom i sve dobro promešati.

Na tacnu staviti prvu koru i premazati je s 2 kašike fila. Poredjati listove šunke i njih premazati u tanjem sloju filom. Dovoljna je 1 kašika. Preklopiti drugom korom i postupak ponavljati dok ne utrošite sve sastojke.

Po vrhu  gornje kore ne premazati fil več je pritisnuti nekim težim predmetom da se kore lepo spoje s filom. Ostaviti je bar 2 sata u frižideru. Nakon toga premazati gornju koru filom i narendati kačkavalj.

Seći na kocke i poslužiti.

Meni je šunka bila u debljim listovima, nisam obraćala pažnju kako je seku, te sam utrošila 6 kora od 7 koliko ih ima u pakovanju.

Torta se istog dana može lepo seći. Ovog puta sam koristila kiselu pavlaku, malo je sočnija, a sledeći put ću probati s krem sirom. Mogao bi i feta sir da da posebnu aromu predjelu.