уторак, 09. фебруар 2016.

BRZE FRITULE

Danima gledam na Coolinarici krofne, fritule i slične poslastice koje se u ove dane Poklada spremaju obavezno. Testo je slično brzim uštipcima, ali je tajna u malim lopticama koje se prže u dubokoj masnoći i budu uglavnom pravilnog oblika.




           POTREBNO:

2 jajeta
1 čaša jogurta
prstohvat soli
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 čaše od jogurta brašna
1 kap ruma ili čep rakije

         PRIPREMA:
Sve sastojke umutiti u jednoličnu žitku smesu.



U šerši zagrejati ulje na umerenoj temperaturi. Fritule se prže u dubokoj masnoći, može i friteza da posluži, ali pazite da vam ulje ne bude previše zagrejano jer će fritule brzo planuti a unutra će ostati žive.

Kašičicom zahvatati testo, prethodno kašičicu umočiti u vrelo ulje, i oblikovati loptice uz pomoć druge nauljene kašičice. Tako oblikovane loptice spuštati i pržiti ih u ulju nekoliko minuta sa obe strane. Ne treba prepuniti kašičicu testom jer ćete onda imati repove oko loptica. Loptice će se same okretati kad se jedna strana isprži. Pržene su kad lepo porumene.

Vaditi fritule na upijajuću salvetu i malo ih prohladiti .
Posuti ih šećerom i poslužiti.


2 коментара:

  1. Volim d aih jedem ali mi nikad nisu bilu niti jednake niti sasvim okrugle loptice. Hvala što me podseti mogla bih ih opet napraviti

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo malo zahvatati testo i oblikovati kašičicama. Ni kod mene nisu sve iste, ali su se pojele :)

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...