субота, 20. фебруар 2016.

PILEĆA KAPAMA SA SPANAĆEM

Uglavnom pravim jagnjeću kapamu, ali u nedostatku jagnjetine dobro je poslužila i piletina. Ovo je laganija varijanta, bez puno luka, i meni se svidela više od klasične kapame.



           POTREBNO:

    300 g pilećeg belog mesa
    1 glavica crnog luka
    2 čena belog luka
    1 šargarepa
    1 kašika brašna
    malo ulja
    300 g spanaća
    po ukusu mešavina biljnog začina
    po potrebi vode

           PRIPREMA:

 Na ulju propržiti sitno iseckan beli i crni luk i šargarepu. Meso iseći na kocke te ga uvaljati u brašno i spuštati na prodinstano povrće. Kratko ga zapeći sa svih strana, naliti vodom da ogrezne i u poklopljenoj posudi dinstati oko 30 minuta.

Spanać dobro oprati i iseckati na krupnije. Spustiti ga u posudu s mesom, začiniti po ukusu, poklopiti i dinstati još 15 minuta u poklopljenoj posudi. Obično ne bi trebalo dodavati vodu jer će spanać ispustiti svoju tečnost i jelo će biti dobre gustine. Ukoliko nema dovoljno tečnosti, vidite da vam se meso lepi za dno posude, dodati tek malo vode i sve ostaviti da dobro ukrčka.

Toplo jelo poslužiti uz kiselo mleko.

Ako volite pikantniji ukus kapame, dodajte jednu vezu mladog luka i 1 kašičicu aleve paprike.