уторак, 09. фебруар 2016.

PILEĆI MEDALJONI

Još jedan način spremanja piletine :)


            POTREBNO:

500 g pilećeg filea
2 kašike soja sosa
1 kašika senfa
1 kašičica mešavine biljnog začina
1 kašika susama
1 kašika hlebnih mrvica
1 dl ulja

            PRIPREMA:

Piletinu iseći na komade oblika medaljona. Sve ostale sastojke pomešati i jednoličnu masu i u to ubaciti meso.
Promešati da svaki deo mesa bude u prelivu i ostaviti u frižideru bar 60 minuta. Ovo možete uraditi i dan ranije.
 Zagrejati ulje i spuštati kotlete da se prže. Kad se zarumeni jedna strana okrenuti kotlete, smanjiti temperaturu i pržiti desetak minuta. 
Izvaditi iz ulja na papirni salvet da se ocede od ulja, ako ne volite masno meso, a mozete služiti i sa tim uljem. 
Kao prilog poslužiti dinstanu boraniju ili šargarepu.

2 коментара:

  1. Jednostavan ali ne manje ukusan recept sa piletinom.Imam koke u bašti ja uvek trebam ovakve recepte.Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volim da isprobavam razne recepte, a ovaj je brz i ukusan :)

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...