четвртак, 03. март 2016.

PAHULJASTE KIFLICE

Dugo već želim da isprobam ove kiflice i sad sam ih se konačno setila. Sastojci nisu skupi, punjenje po želji, i dobićete izvanredno prhke i ukusne kiflice.



           POTREBNO:
 200 g masti
 200 ml jogurta
 1 jaje
 1 kašika šećera
 prstohvat soli
 1 prašak za pecivo
 oko 500 g mekog brašna

        Nadev:
 džem,čokoladni krem ili mleveni orasi

          PRIPREMA:

  Umutiti mast sa šećerom, dodati ostale sastojke i umesti mekano, masno testo koje se ne lepi za ruke.

  Testo podeliti na 4-6 loptica, bolje je da vam kiflice budu što manje, i na pobrašnjenoj podlozi razviti svaku lopticu u krug. Iseći na 8 trouglova, staviti nadev po želji i smotati kiflice.

 Pleh obložiti pek-papirom, složiti kiflice i peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kiflice moraju ostati bele, paziti da ih ne prepečete.

 Malo ih prohladiti i uvaljati ih u prah šećer zamirisan vanilom.

2 коментара:

  1. Bilježim, iako u zadnje vrijeme, kako smo muž i ja više-manje sami, rijetko pečem bilo što slatko. Volim ovakve kiflice, naročito jer se ne dižu beskrajno puno sati. :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Brze kiflice, a mogu dugo da stoje. I sve su bolje :)

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...