недеља, 24. април 2016.

PITA ŠAMPINJONKA

Malo drugačija pita sa šampinjonima. Može biti brzinski doručak ili večera, ali može biti i toplo predjelo na prazničnom stolu.



        SASTOJCI:

300 g šampinjona
1 glavica crnog luka
malo ulja
vezica peršuna
po ukusu mešavina biljnog začina, so i biber

10 kašika brašna ( mešavina pšeničnog i kukuruznog )
4 jajeta
200 ml jogurta
1 prašak za pecivo

po želji možete dodati i neku salamu

         PRIPREMA:

Šampinjone prodinstati na ulju i luku da ispari tečnost. Dodati začine i sitno iseckan peršun i ostaviti ih da se malo prohlade.

Umutiti sve sastojke za testo, dodati šampinjone i stavite smesu u pleh veličine 20x30 cm, ako želite da imate lepe kocke pite, ili u okrugli pleh manjeg prečnika koji sta prethodno podmazali i posuli brašnom.

Pitu peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Prohladiti je i iseći po želji. Poslužiti je uz neki kiselo-mlečni proizvod za doručak ili večeru ili kao toplo predjelo.

Dodala sam u pitu i malo iseckane salame.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...