понедељак, 18. април 2016.

TIKVICE U KREM SOSU

Ove godine je sezona tikvica poranila, već nakon zelja i drugog zeleniša, prelazim na spremanje jednog od omiljenih povrća. Tikvice su zahvalne jer im nije potrebna duga termička obrada, a u kombinaciji s piletinom, možete imati gotov ručak za 30 minuta. Razne su mogućnosti kombinacija piletine i tikvica, a ovog puta inspiracija za dodatak mi je bilo ono što sam našla u frižideru.



          SASTOJCI:

400 g otkoštenog karabatka (ili belog mesa)
3 manje tikvice
1 glavica crnog luka
malo ulja
po ukusu mešavina biljnog začina
malo soli
malo majčine dušice
150 ml pavlake za kuvanje

         PRIPREMA:

Meso iseći na komade pogodne za jedan zalogaj, luk očistiti i sino iseckati. Tikvice dobro oprati i štedljivim nožićem oljuštiti, iseći na kocke i malo posoliti.

U šerpi zagrejati malo ulja, koristila sam kokosovo ulje, staviti iseckani luk i kratko ga prodinstati da postane staklast. Dodati meso, začiniti ga mešavinom začina i poklopljeno dinstati 20-tak minuta.

U meso koje je mekano dodati tikvice ocedjene od vode koju su pustile i sve zajedno prodinstati da tikvice tek malo odmeknu.

Na kraju dodati pavlaku, majčinu dušicu i sve zajedno ostaviti još 5 minuta na ringli da blago krčka.
Isključiti ringlu i ostaviti jelo na njoj dok vi pripremite testeninu kao prilog.

Poslužiti tikvice kao preliv testenini, a ja sam ih jela same uz malo hleba i rotkvice kao salatu.

Ako ih služite uz testeninu, možete ih posuti rendanim parmezanom za jači i bogatiji ukus.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...