субота, 07. мај 2016.

SLANA ROZENKA

Uvek tragam za novim idejama i receptima za slana predjela, vremenom mi dosade ona koja sam ranije spremala, a ovog puta sam se odlučila za ovu slanu tortu od rozen kora. Brzo se sprema, dobro rashladjena se lepo seče, a gosti su uživali u njoj.



      SASTOJCI:

1 pakovanje slanih rozen kora sa susamom
200 ml majoneza
400 ml kisele pavlake
200 krem sira
300 g stišnjene šunke
300 g trapista
6 kuvanih jaja

      PRIPREMA:

Sjediniti majonez, kiselu pavlaku i krem sir. Podeliti na 3 jednaka dela.

U prvi deo dodati sitno narendanu šunku i sve lepo sjediniti.
U drugi deo dodati narendana kuvana jaja i sjediniti.
U treći deo dodati sitno narendani trapist i sjediniti.

Uzeti kore i premazivati ih naizmenično filovima po redosledu: šunka, jaja pa sir. Dovoljno je 2-3 kašike fila po kori. Poslednju koru nemojte premazati odmah, pritisnite rozenku nekim težim predmetom i ostaviti je u frižideru preko noći da se lepo ohladi i kore spoje sa filom.

Sutradan gornju koru premazati po želji majonezom ili pavlakom i ukrasiti rendanim sirom. Meni je ostalo nekoliko kašika fila s trapistom tako da sam njime premazala gornju koru. Ostaviti je još nekoliko sati u frižideru.

Rozenku seći u kocke i poslužiti je.

* U ovom pakovanju sam imala 10 kora i fil je za toliko kora. Ako imate samo 6 kora, smanjite sastojke fila, ne treba g puno nanositi na kore, jer previše fila ih može učiniti lepljivim i mekanim.

4 коментара:

  1. Nisam znala da postoje i slane kore! Eto, stalno nešto novo saznajem na ovim našim blogovima! Super!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod nas ih ima u prodaji. Odmah je lakše osmisliti neku dobru slanu tortu kad imaš gotove kore.

      Избриши
  2. Nema ovde Rozenki gotovih ali ne smeta mi d arado pogledam tvoj divan rad. Ujedno d ati javim d ati Google plus gadget ne radi..bar ne kod mene

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...