недеља, 26. јун 2016.

HRONO PITA SA SIROM

U novom broju časopisa Hrono magazin naišla sam na recept za Pitu od mlade koprive. Kako nisam imala koprivu, a ni spanać ili sličan zeleniš, ja sam je spremila bez toga. Pita je odlična, heljdine kore su nam postale omiljene, mladi sir je sasvim dobar za pitu, a uz dodatak ulja od koštica groždja bila je to ukusna i dobra pita za hrono doručak.



        SASTOJCI:

500 g heljdinih kora za pitu
500 g mladog sira
1 prašak za pecivo
200 ml kiselog mleka
4 jajeta
50 ml dozvoljenog ulja
200 ml kisele vode

        PIPREMA:

Sjediniti izmrvljeni mladi sir s 2 jajeta, dodati kiselo mleko i sve dobro izmešati. Ako imate zeleniš, malo ga blanširati, ocediti i dodati ovoj smesi.

Tepsiju blago nauljiti pa dno obložiti dvema korama i poprskati ih s malo ulja.
Premazati ih 1/4 fila od sira pa prekriti dvema korama.

Postupak slaganja ponoviti dok ne potrošite fil i kore. Po vrhu staviti dve kore i lepo ih "ušuškati" sa svih strana.
Pitu iseći u kocke.

Posebno umutiti preostala jaja, kiselu vodu, prašak za pecivo i 50 ml ulja s malo morske soli. Time preliti isečenu pitu i sačekajte da upije tečnost.

Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Izvaditi je iz rerne, dobro prohladiti i iseći po unapred zasečenim kockama.

Ovo je složeno jelo, u restrikciji ga možete jesti jednom u 15 dana.


2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...