субота, 20. август 2016.

ZAPEČENE TIKVICE

Tikvice možete spremiti na razne načine i to ih čini poželjnim i zastupljenim povrćem u mojoj kuhinji. Ovog puta je jedan brz i ukusan prilog, može biti i samostalno jelo, čak i ohladjene su ukusne. Brzo se spremaju i eto dobrog razloga da ih isprobate.


        POTREBNO:
   
  1 veća ili 2 manje tikvice
  malo mešavine biljnog začina
  malo ulja
  100 g gaude
  2 kašike kisele pavlake
  1 jaje

       PRIPREMA:

  Tikvice oljuštiti i iseći na kolutove.

  Vatrostalnu posudu podmazati uljem po izboru, složiti po dnu u jednom redu tikvice i posuti ih s malo začina. Po njima narendati deo gaude, opet poslagati tikvice, začiniti i odozgo posuti narendanu gaudu. Kod mene je bilo 3 reda tikvica, sve zavisi od veličine posude. Ali je najbolje da imate 3-4 reda tikvica.

Tikvice preliti umućenom pavlakom s jajetom i još malo narendati gaude po vrhu.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se ne dobije lepa rumena korica.

Poslužiti još tople uz neko meso i salatu po izboru.


1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...