четвртак, 01. септембар 2016.

ČOKOLADNI KREMISIMO

Kako slabo jedem slatkiše, a za rodjendan ih ipak pravim, odluka je pala na ovu jednostavnu i brzu poslasticu. Dobro rashladjena poslastica svideće se svima :)



        POTREBNO:

300 ml mleka
2 kašike šećera
3 ravne kašike gustina
125 butera
200 g čokolade za testo
200 ml čokoladnog mleka
210 g piškota ( veliko pakovanje )
2 kesice šlag pene
1 kašika kakao za dekoraciju

       PRIPREMA:

Gustin razmutiti u malo mleka, a ostatak mleka ostaviti da provri sa šećerom.
Dodati gustin u mleko i mešati ga dok se ne zgusne. U topao fil dodati izlomljenu čokoladu, mešati dok se ne otopi i ohladi.

Penasto umutiti buter, pa ga nakon toga sjediniti sa čokoladnim filom.

Na tacnu staviti prianjajuću foliju, a zatim umakati piškote u čokoladno mleko i redjati ih jednu do druge.

Premazati ih polovinom fila, poredjati drugi red piškota, te naneti ostatak fila.

Umutiti šlag penu po uputstvu sa kesice, premazati ceo kolač i po vrhu ukrasiti kakaom.

Ostaviti kolač u frižideru preko noći da se dobro ohladi.

*Ja nisam stavljala kakao po vrhu, dovoljno ima čokolade u filu.


.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...