субота, 24. септембар 2016.

PASTA ALFREDO S PILETINOM

Pasta je uvek dobro rešenje kada želite brz i ukusan ručak. Ovog puta, da bih skratila pripremu a i smanjila broj prljavog posudja, pastu sam spremala u jednoj posudi. Na kraju je sve ispalo savršeno, a testenina je bila mnogo ukusnija nego da sam je posebno kuvala i na kraju prelila sosom.


       POTREBNO:

300 g pilećeg filea
malo butera
100 g pančete
2 čena belog luka
mešavina začina po ukusu
malo origana ili bosiljka
500 ml mleka
200 ml pavlake za kuvanje
200 g testenine po izboru
1 šolja rebndanog parmezana

      PRIPREMA:

Na malo otopljenog butera prodinstati pančetu naseckanu na sitno. Kad malo porumeni, dodati piletinu iseckanu na kocke i blago začinjenu.

Sve zajedno prodinstati na umerenoj temperaturi da piletina dobije rumenu boju.
Naliti piletinu mlekom, ostaviti ga da proključa i dodati testeninu. Smanjiti temperaturu na srednju i sve zajedno kuvati 10 minuta.

Kada je testenina skoro kuvana, dodati sitno iseckan beli luk, origano ili bosiljak, naliti pavlakom za kuvanje i sve prokuvati da se dobije kremasta gustina sosa.

Umešati narendani parmezan, promešati da se sve sjedini i poslužiti toplu pastu uz salatu po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...