четвртак, 29. септембар 2016.

POHOVANI KARFIOL IZ RERNE

Nedavno sam dobila na poklon proizvode Vitamina , izmedju ostalog i njihov Poh sa sirom, te sam ga iskoristila da pripremim karfiol iz rerne. Nema barenja karfiola, nema ulja, brzo se sprema i sve je veoma ukusno. Ako nemate gotovu smesu za pohovanje, zamenite je mešavinom hlebnih mrvica i parmezana i dobićete isti ukus. Ukoliko imate i čedar sir, uživanje će biti vrhunsko.


       POTREBNO:

1 manja glavica karfiola
2 jajeta
100 g mekog brašna
1 kesica Poha sa sirom

      PRIPREMA:

Karfiol očistiti od spoljnih listova, iskidati ga na sitne ružice, oprati i prosušiti.

Pleh za pečenje obložiti pek papirom a rernu uključiti na 220 stepeni da se zagreje dok vi pripremite karfiol.

Svaku ružicu karfiola prvo uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u Poh smesu. Slagati ružice na papir, staviti pleh u zagrejanu rernu i peći karfiol oko 30 minuta na 220 stepeni.

Na polovini pečenja okrenite ružice karfiola da se ravnomerno ispeku obe strane.

Karfiol poslužiti uz grčki jogurt kao lagani ručak ili toplo predjelo.

* Ako nemate Poh smesu, pomešajte 100 g hlebnih mrvica s malo belog luka u prahu, šoljicom rendanog parmezana i još nekog tvrdog rendanog kačkavalja. Ukoliko imate čedar, to bi bila top kombinacija.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...