четвртак, 13. октобар 2016.

HRONO HLEB KOJI UVEK USPEVA

Došao je red i na ovaj hleb da ga isprobam. Nema puno muke oko mešenja, sve se sjedini i ubaci u pleh. Malo duže traje hladjenje, ali hleb je odličnog ukusa. Pripremljen i dobro ohladjen držati u papirnoj kesi, bar se meni tako najbolje sačuva nekoliko dana.


        SASTOJCI:

2 čaše speltinog brašna
1/2 čaše ječmenog brašna
1/2 čaše heljdinog brašna
1 kašičica soli
2 kašike ulja od koštica groždja
2 čaše gazirane mineralne vode
1 prašak za pecivo
semenke po želji: suncokretove, golica, susam i izlomljeni lan

      PRIPREMA:

Sjediniti sve suve sastojke, dodati ulje, gaziranu vodu i sve dobro promešati.

Manji pleh obložiti papirom za pečenje, usuti smesu i vlažnom rukom poravnati po površini.

Posuti semenke po želji i hleb peći oko 60 minuta na 220 stepeni.

Preko hleba prilikom pečenja stavite papir za pečenje ili alu-foliju. Nekih 10 minuta pri praju pečenja, skinuti ih i ispeći hleb do kraja da dobije lepu koricu.

Pečeni hleb uviti u kuhinjsku krpu i ostaviti ga preko noći da se dobro ohladi. Možete ga i nakon 1 sata seći, neće se mrviti, ali najbolji je kad se potpuno ohladi.

2 коментара:

  1. Ovo trebam isprobati, imam (čini mi se) sva ova brašna, pa da vidimo. Sigurna sam da je odličan!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...