петак, 28. октобар 2016.

PILEĆI BATACI U SOSU OD VINA

Jedan ukusan i jednostavan način spremanja piletine.



 SASTOJCI:

4 pileća bataka s karabatkom
1 glavica crnog luka
150 g dimljene slanine
300 ml belog vina
i još:
2 kašike maslinovog ulja
1 lovorov list
1/2 kašičice majčine dušice
1/2 kašičice ruzmarina
malo origana
soli po ukusu
  


PRIPREMA:

Meso oprati i prosušiti, pa batake odvojiti od karabataka.

Crni luk sitno iseckati a zatim ga pržiti na zagrejanom ulju dok ne postane staklast. Dodati slaninu sitno iseckanu i pržiti je dok ne postane providna.

Ubacite meso i lovorov list, te nastavite s prženjem dok meso blago ne porumeni s obe strane.

Naliti vinom, dodati origano, majčinu dušicu, ruzmarin i malo soli po ukusu pa sniziti temperaturu. Poklopiti i sve dinstati oko 60 minuta.

Za to vreme vino će uvriti, a sos će dobiti gustinu koja je pogodna za pasiranje štapnim mikserom. Možete sos ostaviti i tako da se vide komadići slanine.

Meso poslužiti još toplo, preliveno aromatičnim sosom.

1 коментар:

  1. Od kada se sin odselio, uopće ne radim pičetinu jer nas je većina ne jede. Šteta zbog ovakvih finih recepata.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...