петак, 14. октобар 2016.

SKUŠA S POVRĆEM

Skušu ne spremam često, ali ovog puta sam poželela da malo promenimo ribu koju jedemo i izbor je, od ponudjenih u ribarnici, pao na nju. Kako je dosta suva riba potrebno ju je pažljivo spremati da bi se dobio ukus koji će svi prihvatiti i jesti. Dodala sam malo povrća, standardne začine, pekla u foliji i skuša je postala sočna i ukusna.


        SASTOJCI: za 2 osobe

   2 skuše
   2 šargarepe
   1 glavica crnog luka
   3 češnja belog luka
   250 g šampinjona
   1 crvena paprika
   1 limun
    1/4 korena celera
   malo maslinovog ulja
   po ukusu vegete
   malo svežeg timinjana i peršunovog lista
   malo soja sosa

            PRIPREMA:

    Ribu dobro odlediti, očistiti je, oprati i prosušiti ubrusom.
    Na svaki cm zarezati po površini kožice. Začiniti je vegetom ili vašim omiljenim začinom.

    Povrće oprati, očistiti, iseći, začiniti ga vegetom, uljem i sojinim sosom i sve dobro promešati.

    U dublju vatrostalnu posudu staviti foliju tako da vam dosta krajeva bude izvan nje, time ćete prekriti ribu. Foliju premazati uljem, staviti povrće i preko skušu. U ribu staviti kolutove limuna i sitno iseckan timijan i peršunov list.

    Folijom zatvoriti ribu, staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Nakon tog vremena, otkiti foliju, vratiti ribu još 10-tak minuta da se lepo dopeče i dobije koricu.

    Pečenu skušu poslužiti uz prepečeni hleb premazan mešavinom ulja i vegete.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...