понедељак, 28. новембар 2016.

BATHURA ( Pržene pogačice )

Ove pogačice su deo indijske kuhinje i odavno sam ih pravila po receptu s Coolinarike. Kako mi nismo u Indiji, jeli smo ih uz dodatak sira i suhomesnatog. Brzo se spremaju i veoma su ukusne.



       SASTOJCI:

2 šolje mekog brašna tip 400
1/2 šolje čvrstog jogurta
1/4 šolje mleka
1 kašičica sode bikarbone
2 kašičice ulja ( za testo )
soli po ukusu
ulje za prženje

       PRIPREMA:

Od sastojaka za testo umesiti mekano testo koje ostavite na toplom 1-2 sata, pokriveno vlažnom krpom.
Ako ih planirate za doručak, umesiti testo uveče i ostaviti ga preko noći da stoji.

Od pripremljenog testa kidati kuglice veličine golf loptice, rastanjiti ih na pobrašnjenoj podlozi na veličinu CD-a.

Pržiti ih na vrelom ulju s obe strane do rumene boje. Tokom prženja bathura pogačice će se naduvati kao balon, alio će stajanjem to nestati.

Poslužiti ih za doručak ili večeru uz dodatke po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...