понедељак, 28. новембар 2016.

BATHURA ( Pržene pogačice )

Ove pogačice su deo indijske kuhinje i odavno sam ih pravila po receptu s Coolinarike. Kako mi nismo u Indiji, jeli smo ih uz dodatak sira i suhomesnatog. Brzo se spremaju i veoma su ukusne.



       SASTOJCI:

2 šolje mekog brašna tip 400
1/2 šolje čvrstog jogurta
1/4 šolje mleka
1 kašičica sode bikarbone
2 kašičice ulja ( za testo )
soli po ukusu
ulje za prženje

       PRIPREMA:

Od sastojaka za testo umesiti mekano testo koje ostavite na toplom 1-2 sata, pokriveno vlažnom krpom.
Ako ih planirate za doručak, umesiti testo uveče i ostaviti ga preko noći da stoji.

Od pripremljenog testa kidati kuglice veličine golf loptice, rastanjiti ih na pobrašnjenoj podlozi na veličinu CD-a.

Pržiti ih na vrelom ulju s obe strane do rumene boje. Tokom prženja bathura pogačice će se naduvati kao balon, alio će stajanjem to nestati.

Poslužiti ih za doručak ili večeru uz dodatke po želji.