уторак, 22. новембар 2016.

ŠNICLE U SOSU OD KISELIH KRASTAVACA

Kada sam pronašla ovaj recept u časopisu Bakina kujna odmah sam ga zabeležila na listu za isprobavanje. Prošla je cela godina, od oktobarskog broja 2015. godine, dok je stigao na red. Recept ovog naziva se pojavljuje na puno kulinarskih stranica, negde je isti a negde s malim izmenama, ali ga ipak zapisujem da ga imam i ovde. Jelo je odličnog ukusa i mirisa, moguće su razne vrste priloga uz meso, a kod nas su bile taljatele i odlično su se uklopile.



       SASTOJCI:

4 svinjske šnicle od buta
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
4 kisela krastavca
50 g pančete
1 kašičica slatke začinske paprike
brašna po potrebi
200 ml pavlake za kuvanje
250 g širokih domaćih rezanaca
po ukusu mešavina biljnog začina, so i biber
po potrebi ulja
1 kašika seckanog peršuna

PRIPREMA:

Šnicle istanjiti preko najlon kese tučkom za meso. Začiniti ih po ukusui uvaljati u brašno. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane da blago porumene, zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.

Na masnoći od mesa propržiti sitno iseckani crni luk, pančetu i beli luk. Dodati seckane kisele krastavce, te i njih kratko propržiti. Sipati vode da povrće ogrezne, dodati začinsku papriku i začine po ukusu, pa dinstati jo 10 minuta.

Vratiti šnicle u sos od krastavaca, dodati vode da prekrije meso i kuvati ga oko 1 sat na umerenoj temperaturi dok se saft blago ne zgusne.

Sipati pavlaku za kuvanje i zagrevati dok ne proključa.

Domaće i li kupovne rezance obariti, pa ih ocediti od suvišene tečnosti. Poslužiti kao prilog uz šnicle u saftu, te sve posuti seckanim peršunovim listom.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...