среда, 07. децембар 2016.

CEPKANA PITA OD STAROG HLEBA

Kad mi se dogodi da ostane hleb od nekoliko dana, smišljam način kako da ga potrošim. Kad ga ima manje, napravim prženice. Ali, ovog puta mi se dogodilo da imam celu veknu hleba. Na blogu ima već nekoliko recepata raznih pita od starpog hleba, a evo još jednog brzog i ukusnog toplog posluženja za doručak ili večeru.



     SASTOJCI:

1 vekna starog hleba
4 jajeta
300 g sira
1 kafena šoljica ulja
180 ml kisele pavlake
500 ml mleka ili kisele vode
1 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
po ukusu so
po želji susam

        PRIPREMA:

Pre nego što ćete krenuti da pripremate pitu, hleb isecite na kriške i ostavite ga na krpi da se 1-2 sata prosuši. Kad se dobro prosušio, iskidati ga na kockice.

U dubljoj posudi sjedinite sve sastojke osim hleba, dobro promešajte i po ukusu posolite. U tu smesu ubacite vaš iscepkani hleb i sve zajedno dobro promešati da se hleb natopi i ne bude suvih delova.

Dublju posudu za pečenje podmazati uljem i sipati smesu sa hlebom. Dobro utapkati i poravnati sadržaj. Po želji možete je posuti susamom.

U zagrejanoj rerni pecite pitu na 200 stepeni dok ne porumeni.
Pitu kratko prohladiti da bi se bolje sekla i još toplu poslužiti uz neki kiselo-mlečni napitak.

* Nama je ostala i za doručak, bila je dobra i hladna.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...