четвртак, 22. децембар 2016.

DARIVANJE

Dragi prijatelji, godina je na izmaku i želela bih da Vas obradujem jednim korisnim poklonom koji je u kuhinji uvek potreban. Poklon se sastoji od kompleta za mafine ( merica i špatulica), četkica za premazivanje i špatulica i modlice za keks.





 Uslovi za darivanje su sledeći:

1. Lajkujte moju FB stranicu Kuhinjske Čarolije

2. Lajkujte i podelite objavu sa FB stranice pod oznakom javno

3. U komentaru ispod ovog posta na blogu napišite recept u kojem biste upotrebili nešto od ovih poklona.

Nagradna igra traje do 8. januara 2017. godine a srećnog dobitnika pored poklona očekuje još jedno iznenadjenje. Po Vašem receptu spremiću poslasticu ili pecivo, uslikati i Vas potpisati kao autora recepta.

Radi lakšeg slanja pošiljki igra je samo za teritoriju Srbije.

Hvala Vam što me pratite, čitate i komentarišete objave.

ŽELIM VAM SREĆNU I USPEŠNU NOVU 2017. GODINU.

 Vaše Kuhinjske Čarolije :)

Darivanje je završeno. Hvala vam što ste učestvovali. Random sistemom odlučen je pobednik. To je komentar pod rednim brojem 5. Dijana, čestitam na pobedi :)


19 коментара:

  1. Pravila bi
    Male cvetne pogacice ,ruzice bile bi lepe i dekorativne :)

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. ja bih iskoristila metalne sekače i napravila bih sa njima Danski keks
    1 margarinod 250gr umutiti sa sa 200 gr secera u prahu pa dodati 2 jaja,100 gr gustina , 100 gr kokosovog brasna , 1 kesica praska za pecivo i 2 kesice vanilin secera sve fino sjediniti i dodati 400 gr brasna.Testo ostaviti u frizider 2 sata zatim testo ratviti vaditi zeljene oblike posuti kristal secerom i peci na pek papiru u rerni na 160 stepeni 12 minuta

    ОдговориИзбриши
  4. Iskoristila bih za Mafine sa filom od oraha: POTREBNE NAMIRNICE:


    Za mafine:

    - 6 komada jaja
    - 100 g šećera
    - 50 ml ulja
    - 150 ml mleka
    - 1 kesica vanilin šećera
    - 250 g brašna
    - 4 kašike seckanih oraha
    - 1 kesica praška za pecivo


    Za fil:

    - 150 g mlevenih oraha
    - 100 g šećera
    - 50 ml vrelog mleka
    - 1 kašika ruma
    - 1 kašika putera
    - suvo groždje za ukrašavanje

    PRIPREMA:


    U dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i vanilin šećer i umutiti uz postepeno dodavanje mleka i ulja. Dodati brašno sa praškom za pecivo i orahe i promešati. Kalup za mafine dobro podmazati uljem i pobrašnjiti ili stavite gotove korpice za mafine i sipati testo do pola kalupa.
    Peći mafine na temperaturi od 180C stepeni dok ne porumene. Možete proveriti da li su mafini pečeni probadanjem čačkalicom pa ako je čačkalica suva onda su pečeni, a ako ne onda ih dopecite. Pečene mafine izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade. Staviti mafine na tacnu i na svaki mafin staviti po kašiku fila od oraha i ukrasite suvim groždjem.
    Fil napravite tako što pomešate orahe, rum i šećer i poparite ih vrelim mlekom u kojem ste otopili 1 kašiku putera.


    Što se tiče modlica za keks praktične su za keks koji pravim, ali koristim plastične modle.

    ОдговориИзбриши
  5. Tek sada sam videla da treba i recept u komentaru :)
    Mini pizze
    Testo:
    350 g krompira
    250 g margarina
    20 g svežeg pekarskog kvasca
    1 čaša mlake vode
    2 kašičice soli
    800 g brašna
    Fil:
    1 šolja kečapa
    200 g šunke
    200 g šampinjona
    200 g trapista, edama ili nekog drugog sira
    malo pavlake
    Skuvati i ispasirati krompir. Dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Rastvoriti kvasac u čaši mlake vode, posoliti i umešati u prethodnu smesu.
    Zamesiti meko testo sa oko 800g brašna. Uviti u samolepljivu foliju (može i da se stavi u kesu) i ostaviti da odstoji 2h u frižideru ili 1h u zamrzivaču. Razviti koru debljine 0,5cm, seći manjom čašom i dnom po sredini testa utisnuti krug. Filovati mešavinom kečapa, šunke i pečuraka. Po želji se može dodati origano ili bosiljak. Posuti rendanim sirom, na svaku staviti po malo pavlake i odmah peći 15 minuta na 180-200 C. Za rođendane se mogu seći modlicama za kolačiće kako bi deci bile interesantnije...i za to bih ja iskoristila ove divne sekače.

    ОдговориИзбриши
  6. Одговори
    1. Hvala na učestvovanju, ali mogli ste ga i ovde napisati radi preglednosti.

      Избриши
    2. Da znate da sam mogla :) Evo ga zato i ovde :)

      Mafini sa orasima i jabukama

      100 gr maslaca
      2 jajeta
      2 dl pavlake (ili jogurta)
      6-7 kašika mleka
      200 gr šećera
      2 kesice vanilin šećera
      250 gr brašna
      kesica praška za pecivo
      3 izrendane jabuke
      100 gr krupnije sečenih oraha

      Maslac penasto umutiti sa vanilin šećerom i običnim šećerom. Postepeno dotavati jaja, pavlaku i mleko. Kašikom sipati izrendane jabuke i dobro promešati. Izmešati prašak za pecivo sa brašnom i lagano dodavati u prethodnu smesu, kašiku po kašiku. U kalupe za mafine staviti korpice za pečenje, pa u njih sipati pripremljenu smesu. Staviti najpre jednu kašiku smese, u sredinu orahe, pa odozgo još smese (malom kašičicom). Peći 20 minuta na 200 stepeni.

      Избриши
  7. Pravila bih

    Latino cvetici

    2 žumanca
    100 g šećera
    1 prstohvat soli
    250 g margarina
    2 kašike ruma
    65 g kokosa
    50 g kandiranog ananasa
    50 g kandiranog pomela
    450 g brašna
    1 prašak za pecivo
    Priprema

    Ananas iseckati, žumanca, šećer, so, margarin umutiti umešati rum, kokos, ananas,pomelo polovinu brašna, prašak za pecivo zatim dodati preostalo brašno i dobro izmešati-umesiti. Rastanjiti testo i modlom vaditi kolačiće poredati u nauljen pleh i peći na 180 stepeni oko 15 minuta.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...