четвртак, 08. децембар 2016.

LISNATE KIFLE S KAČKAVALJEM

Kad neko toliko voli i mesi pecivo, onda je svaki novi recept izazov... Ovog puta sam isprobala recept iz casopisaI KISELO TESTO 2... Mekane. lisnate, tope se u ustima...i jos brze kifle..



      SASTOJCI:

550 g psenicno brasno tip 400


PRIPREMA:

Razmutiti kvasac u vodi sa secerom,dodati kiselo mleko, so, jaje, zumance i s brasnom zamesiti testo koje se ne lepi za ruke.

Ostaviti testo, prekriveno krpom, na toplom da kisne oko 30 minuta.
Uskislo testo podeliti na 8 loptica, malo ih premesiti i ostaviti ih jos 10 minuta.

Margarin penasto umutiti.
Svaku lopticu rastanjiti u krug velicine tanjira, premazati umucenim margarinom i slagati jedan krug na drugi. Poslednji krug ne premazivati margarinom.


Tako premazane krugove rastanjiti u sto vecu kruznu ili pravougaonu povrsinu.
Seci trouglove, velicine po zelji, na svaki staviti po komad kackavalja i uviti kiflu.


Uvijene kifle slagati u pleh, ukljuciti rernu na 250 stepeni i nakon 15 minuta, premazati kifle jajetom i posuti susamom.

Kifle peci u zagrejanoj rerni do rumene boje.


Ja sam testo rastanjila u pravougaonik, isekla 4 trake i od svake jos 9 trouglova.
Ako volite vece kifle, rastanjite u krug i seci krug na 16 do 24 trougla.
Pecene i prohladjene kifle mozete zamrznuti, i po potrebi podgrejati...
Mekane su i drugi dan, margarin se ne oseca i ukus im je poput kroasana.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...