субота, 11. фебруар 2017.

MAŠNICE

Recept za ovu poslasticu sam pronašla kod ruske vlogerke. Nešto kao dalmatinske kroštule ali sa manje sastojaka. Brzo se spremaju od sastojaka koje uvek imate u kući. Pošećerene baš prijaju za februarsko popodne.

     

           SASTOJCI:

1/2 čaše vode
3-4 čaše mekog brašna tip 400
2 jajeta
prstohvat soli
1 kašika konjaka ili votke
ulje za prženje
* čaša od 2 dl

PRIPREMA:

U posudu za mešenje staviti jaja, so i konjak. Malo promešati, dodati vodu i uz polako dodavanje brašna umesiti srednje tvrdo testo kao za domaće rezance.

Testo staviti u kesu za zamrzivač i ostaviti ga 30 minuta da odstoji.

Nakon tog vremena testo oklagijom, bez dodatak brašna, malo ga  možete pouljiti, rastanjiti i kuhinjskim točkićem iseći u trake a zatim u pravougaonike. svaki pravougaonik proseći po sredini, jedan kraj provući kroz otvor da se dobije izgled mašnice.

U dubljem tiganju zagrejati ulje, spuštati mašnice i na umerenoj temperaturi ih pržiti sa obe strane do svetlo-rumene boje.



Gotove mašnice vaditi na upijajući papir, prohladiti, pošećeriti i polako grickati.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...