уторак, 28. март 2017.

KOKOS C FANTAZIJA

Kada biram sastojke za poslastice uglavnom su to poznati i provereni proizvodi. Na našem tržištu najkvalitetniji i najširi asortiman slatkog programa je našeg  C brenda. Uvek u kući imam njihov prašak za pecivo, vanilin šećer, neki od pudinga i nezaobilazni šlag. Uz takve proizvode kvalitet poslastice je zagarantovan.

Ovog puta odabrala sam Kokos C fantaziju. Za ljubitelje kremastih i kokos poslastica, nežna i lagana poslastica koja dobro rashladjena prija svakome.



SASTOJCI:
Kora:
5 belanaca
120 g kristal šečera
80 g mekog brašna
100 g C kokosa
1/2 kesice C praška za pecivo
malo soli
100 ml toplog mleka

Fil:
5 žumanaca
1 C puding od banane
1 C puding s ukusom slatke pavlake
180 g šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
500 ml mleka
100 g C kokosa
200 g butera
i još
200 g C šlag krema belog
400 ml hladne kisele vode



PRIPREMA:

Za koru umutiti belanca u čvrstu penu, dodati šećer i još malo mutiti dok se šećer ne istopi.
Dodati malo soli, kokos i na kraju brašno pomešano s praškom za pecivo. sve sastojke sjediniti laganim mešanjem i staviti u pleh veličine 20x30 cm obložen pek papirom.

U rerni zagrejanoj na 180 stepeni peći koru izmedju 10-15 minuta.
Toplu koru izbockati viljuškom na više mesta i preliti je toplim mlekom. Ostaviti koru u plehu dok ne upije mleko, a zatim je izvaditi i staviti na tacnu.

Za fil umutiti pudinge sa žumancima, vanilin šećerom i 100 ml mleka. Ostalih 400 ml zagrejati.

Kada mleko proključa, tako toplo sipati u smesu sa žumancima, sjediniti mešajući varjačom, vratiti celu količinu fila u šerpu i na laganoj vatri kuvati nekoliko minuta uz neprestano mešanje.
Na ovaj način žumanca se neće zgrudvati i fil će vam biti bez gromuljica.

Skuvani fil presuti u posudu, prekriti ga prianjajućom folijom i ostaviti ga da se potpuno ohladi.

Za to vreme umutiti buter sa šećerom u prahu.

Kada je puding potpuno ohladjen, dodavati po kašiku butera i sve dobro umutiti u penastu masu. Na kraju dodati kokos i sve sastojke sjediniti.
Fil staviti preko kore, poravnti ga i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i stegne.

C šlag umutiti sa 400 ml dobro ohladjene kisele vode, staviti preko fila od pudinga, poravnati ga i išarati po želji.

Kolač staviti u frižider da se ohladi. Najbolje ga je napraviti dan ranije.



* Kada birate sastojke za svoje poslastice, obavezno pogledajte široki asortiman C slatkog programa. Vaše poslastice će imati vrhunski ukus i kvalitet :)



Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...