четвртак, 20. април 2017.

BRZA POGAČA

Kad nemate hleba u kući, a napolju kiša i hladno vreme, tu je rešenje. Brza i ukusna pogača uvek prija :)

 
        SASTOJCI:

500 g brašna tip 500
200 ml kiselog mleka
3 kašike ulja
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
po potrebi mlake vode

       PRIPREMA:

Sve sastojke umesiti i po 
potrebi dodati mlake vode 
da se dobije glatko testo.
Staviti testo na podmazan 
pleh i ostaviti ga 15 minuta 
da se “odmara”.
Zagrejati rernu na 220 stepeni 
i peći pogaču do rumene boje

Pečenu pogaču malo poprskati
vodom, uviti u čistu krpu i 
ostaviti da se malo prohladi.
Pogača se lomi, a ne seče kod služenja.


2 коментара:

  1. Baš sam nedavno radila jedan tvoj recept jer mi se jako sviđa što ovakva tijesta ne zahtijevaju beskrajno dizanje. Bilježim i ovaj jer je sigurno odlična!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :) Ja volim ove brze i jednostavne pogače koje često spremam :)

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...