субота, 29. април 2017.

CRNO - BELE KOCKE

Kad dodje april i krenu praznovanja, a tu se nekako smestio i suprugov rodjendan, uvek mi je problem kako sve to postići i svima udovoljiti. Ponekad slušam želje svih, a nekad, kao danas, moram da smislim nešto u hodu i da svi budu zadovoljni.
Kako ovo nije bilo koji rodjendan, nakupilo se tu punih šest decenija, a od toga pola u zajedničkom životu, dobro poznajem ukus i navike i sigurna sam da će ovaj kolač biti pun pogodak.
Recept je nastao u trenu, neke davne kombinacije i još malo dodataka, i eto predivnih kremastih kocki.
Kako  u životu često  nije sve tako svetlo, a i tama nije uvek tama i nadamo se da ne traje dugo, nastao je i naziv ove poslastice. Uz želju da je što više svetlih trenutaka, a što manje tamnih, i da trajemo još dugo, dugo želim MM puno sreće i zdravlja u godinama koje tek dolaze.

Srećan rodjendan mom vernom saputniku i sapatniku :)



SASTOJCI:

1 pakovanje Premia tamnih kora
1 l mleka
120 g C pudinga od vanile
250 g kristal šećera
250 g butera
4 manja pakovanja piškota
300 ml skuvane crne kafe
1 kesica C šlag krema od vanile



PRIPREMA:

Od 1 l mleka uzeti 200 ml i u njemu rastvoriti puding od vanile da nema grudvica.
Ostalo mleko staviti na ringlu, dodati šećer i polako zagrevati do ključanja. Dodati puding u tankom mlazu sve vreme mešajući smesu da se ne zgrudva. Na srednjoj temperaturi kuvati puding uz stalno mešanje 3-4 minuta.

Skuvani puding presuti u širu posudu, prekriti ga prianjajućom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.
Penasto umutiti buter.

U ohladjen puding dodavati pomalo butera i sjediniti sve mešajući mikserom.

Na tacnu za služenje staviti prvu tamnu koru, premazati tanak sloj pripremljenog pudinga i poredjati piškote koje kratko potopite u ohladjenu i procedjenu kafu.
Kod mene je trebalo 8x3 piškota po jednoj kori. Koristila sam, naizmenično redjajući, jednobojne i šarene piškote.

Preko poredjanih piškota premazati tanak sloj pudinga pa taku uraditi i sa sledećom korom i piškotama u drugom redu.

Svaku koru blago utapkati prilikom redjanja da bi se što bolje spojile kore i piškote.

Pripremljene kocke prekriti pek-papirom, pritisnuti nečim teškim i ostaviti ih oko 1 sat u frižideru da se dobro ohlade.

Po uputstvu sa kesice umutiti šlag krem od vanile i njime po površini premazati kocke.

Kolač ostaviti preko noći u frižideru da se dobro prohladi, pa seći veličinu koju želite. Može i kocka, a može i parče kao kod torte.

Kao i uvek, verni sastojak svih poslastica u našem domu su C proizvodi. Ovog puta puding od vanile i šlag krem od vanile. Proveren kvalitet garantuje izvanredan ukus Vaših poslastica :)


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...