уторак, 06. јун 2017.

PILETINA S PEČURKAMA

Nedavno sam u časopisu pronašla ovaj recept koji je specijalitet beogradskog restorana "Mikan". Šef kuhinje, Nenad Vulić, ga je lepo predstavio i odmah sam znala da ga moram napraviti. Sve pohvale za divno, jednostavno i ukusno jelo koje svako može brzo pripremiti.
Ne morate otići u restoran da biste uživali u specijalitetu. Pripremite ga u svom domu i uživajte :) Uz ovo jelo samo neka dobra salata i hladno pivo- pa polako gustirajte i zamislite da ste u restoranu :)



         POTREBNO: ( za 2 osobe )

500 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
4 veće pečurke
4 jajeta
250 ml mleka
1 kašika kisele pavlake
po ukusu: so, vegeta, biber.
1 kašika senfa
peršunov list
ulje

        PRIPREMA:

U tiganj staviti malo ulja, tek da prekrije dno, pa dodati iseckanu glavicu crnog luka. Zagrejati ulje na srednjoj temperaturi, a luk posuti vegetom i blago propržiti. Vegeta se dodaje da bi luk što pre omekšao, te naknadno ne treba soliti piletinu.
Pečurke iseći na krupnije pa i njih dodati u tiganj da se proprže.
Piletinu iseći na žilijen ( tanke tračice ), a onda i nju dodati u tiganj i sve zajedno dinstati dok ne pobeli. Piletinu blago pobiberiti, dodati 1 kašiku senfa i sve dobro izmešati.

Napraviti rojal masu za prelivanje piletine. Umutiti jaja s pavlakom i mlekom. Masu posoliti. Ne koristiti vegetu jer ona padne na dno.

Piletinu prebaciti u zemljanu posudu, preliti rojal masom i zapeći je u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Kada se uhvati zlatna korica po vrhu, piletina je gotova.

Pre služenja posuti piletinu sitno iseckanim svežim peršunom, ili uzeti suvi peršunov list.

Piletinu poslužiti toplu uz sezonsku salatu, meni je prijala kupus salata, dodati hladno pivo ili suvo vino.


2 коментара:

  1. Jednostavno i fino, doduše ne za nas koji ne jedemo piletinu. Ali tko voli, svakako bi trebao probati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Može i ćuretina. Ali verovatno i neko drugo meso.

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...