субота, 26. август 2017.

PILEĆA KREM ČORBA

Volimo i često spremam razne supe i čorbe. Piletina je omiljena u takvim kombinacijama jer se vreme kuvanja skraćuje, ukus je odličan, tako da se uglavnom odlučujem za piletinu kada krenem da spremam čorbe.
Ovog puta je to jedna krem čorba koja se lako i brzo priprema.



        POTREBNO:

300 g  piletine ( belo meso ili otkošteni bataci )
malo ulja
2 srednje šargarepe
1 koren peršuna
1 koren paškanata
1 glavica crnog luka
1 veći krompir
po potrebi vode
po ukusu meševina biljnog začina, so, biber
200 ml pavlake za kuvanje
1 jaje
1 kašika gustina i još malo vode

        PRIPREMA:

Piletinu iseći na kockice, luk očistiti i iseći na sitno.
U šerpi na malo ulja prodinstati luk da promeni boju, dodati iseckanu piletinu i dinstati 10- tak minuta bez pokrivanja i dolivanja vode.

Očistiti peršun, šargarepu, paškanat i krompir, iseckati ih na sitne kockice. Dodati povrće mesu, malo začiniti i uz postepeno dodavanje vode sve dinstati na umerenoj temperaturi.

Kada su meso i povrće mekani, dodati oko 2 l tople vode, pustiti da proključa, smanjiti temperaturu na srednju i polako dodavati umućenu smesu od jajeta, gustina, malo vode da nema gromuljica, i pavlake za kuvanje.

Čorbu mešati sve vreme nakon dodavanja smese s jajetom da ne bi došlo do koagulacije belanceta i onih komada koje ne volite da vidite. Ako želite, možete umutiti samo žumance i tada će taj problem biti rešen.

Ostaviti čorbu još 10-tak minuta da tiho krčka, paziti da ne zagori, začiniti po ukusu i poslužiti je još toplu.

Po želji možete na kraju kuvanja dodati sitno iseckan peršunov list.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...