недеља, 15. октобар 2017.

SOČNI KOLAČ S JABUKAMA

Volim jednostavne i brze kolače, one koje umutite i ispečete, prohladite, poslužite i svi zadovoljni.
Ovaj kolač je baš takav: jednostavan, brz, peče se dok nešto drugo radite, sačekate da se prohladi i možete ga poslužiti uz popodnevnu kafu. Ukus i miris jabuka i cimeta se širi dok se peče, a kad se jede.



POTREBNO:

4 jajeta
1 1/2 čaša od jogurta šećera
1 čaša ulja
4 srednje jabuke
2 kašike džema od kajsija
1 kesica cimeta
1 kesica praška za pecivo
2 čaše mekog brašna

PRIPREMA:

Umutiti jaja sa šečerom, može i bez miksera, dodati sve ostale sastojke i sve dobro ručno izmešati da se dobije ujednačena smesa

Pleh veličine 30x20 cm obložiti pek papirom, usuti smesu i rerni zagrejanoj na 200 stepeni peći dok lepo ne porumeni gornja korica.
Čačkalicom probati da li je pečeno i u sredini jer je testo mekano i sočno. Ako na čačkalici nema ničeg, kolač je pečen i možete ga izvaditi iz rerne da se prohladi pre sečenja.
U suprotnom, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i još malo peći kolač da se i sredina lepo ispeče.

Kolač dobro prohladiti pre sečenja, jer je jako mekan i sočan.
Po vrhu ga posuti šećerom u prahu i poslužiti uz kafu po želji :)