среда, 24. јануар 2018.

BRZA PIZZA

Nekada nam se jede pizza a nisam na vreme pripremila testo- dogadja se to mnogima. Zato je tu ova varijanta brze pizze, verovatno izum na ovim našim prostorima koji bi Italijane sablaznio i naljutio, ali mi volimo da sve okrenemo "po naški", pa nek ide život :)
Ovog puta sam ovu pizzu spremala za doručak i baš je bila brza. Za 30-tak minuta ona je bila na stolu.
Nadam se da i vi imate svoju omiljenu varijantu, a ja vam predlažem da probate ovu moju belu pizzu.
Zbog specifičnog načina ishrane kod nas je paradajz proteran iz kuhinje.


        POTREBNO:

   testo:
200 ml jogurta
1 jaje
2 kašike ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kesice praška za pecivo
2 čaše od 200 ml mekog brašna

 nadev:
100 g pizza šunke
100 g gaude
nekoliko maslina
po želji šampinjoni
malo origana

      PRIPREMA:

Rernu uključiti na 250 stepeni da se greje dok vi pripremate pizzu.

U posudi sjediniti sve sastojke za testo.

Okrugli pleh za pizzu obložiti ovlaženim pek papirom, istresti testo na pleh i vlažnom kašikom polako rasporediti testo po plehu da svuda bude iste debljine. Ovo je mera dovoljna za takav pleh.

Preko testa poredjati šunku, narendati gaudu, staviti masline i šampinjone, ja ih nisam imala, posuti origanom i staviti u zagrejanu rernu da se peče.


Pečenje pizze traje oko 10 minuta jer je ona tanka i nema puno nadeva.
Toplu pizzu iseći i poslužiti uz neki kiselo-mlečni napitak.

* Ako preferirate paradajz, stavite ga jako štedljivo da bi pizza mogla brzo da se ispeče a testo ne ostane vodenkasto na sloju izmedju paradajza i podloge.



Meni su ove brze varijante pizze mnogo bolje bez paradajza,vi ga možete dodati na podlogu, a možda i samo malo na kraju pečenja, po vrhu.