среда, 31. јануар 2018.

HRONO MAFINI OD SPELTINOG BRAŠNA

Volim hrono peciva, pa i poneke ručkove, ali mnogo toga što preporučuje HI ne mogu jesti. Ovo je moj način da se bar malo odreknem pšeničnog brašna, hleba i peciva koja nisu zdrava, isprobam nešto novo i, moram vam reći, ovi mafini su mi jedni od boljih koje sam dosad spremala.
Ako uzmemo u obzir hrono peciva, moj glas ide ovim odličnim mafinima. Tako su mekani, punog ukusa i jedan je sasvim dovoljan za doručak.
Brzo se spremaju, kombinaciju brašna možete sami napraviti, ali su kod mene baš od čistog speltinog brašna.



          POTREBNO:

3 jajeta
1 šolja od 200 ml kisele vode
1 ravna kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
2 šolje speltinog brašna
1 kašika golice
1 kašika suncokretovih semenki
masti po potrebi

         PRIPREMA:

Umutiti jaja, dodati so i kiselu vodu i sve dobro izmešati.
Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve sastojke dobro promešati da se sjedine.
Na kraju dodati golicu i semenke, promešati i sipati testo u kalup za mafine koji ste malo premazali istopljenom mašću.



U zagrejanoj rerni na 200 stepeni, peći mafine 20 minuta.

Pečene mafine izvaditi iz pleha, staviti u papirne korpice, malo ih prohladiti i poslužiti kao pecivo za doručak.


Ove zdrave mafine možete napraviti deci za školsku užinu, lako se seku i možete od njih spremiti sendviče za vaše mališane.