петак, 26. јануар 2018.

KEKSIĆI SA ČOKOLADOM I BADEMOM

Predstavljam vam recept za ove divne keksiće koji su prhki i podsećaju na najbolje kupovne keksiće kojima je teško odoleti.

Keksiće je pravila moja ćerka Jovana, ovo su prvi njeni keksići napravljeni u uslovima studentskog doma u Parizu. Ali, njena velika ljubav prema slatkišima i domaćim keksima, je sve te prepreke uspešno savladala i pred vama su keksići koje svakako treba probati.
Postavljam ih ovde na blog da budu sačuvani i vidljivi svima.



        POTREBNO:

       testo:
375 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 125 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- narendana kora jednog limuna
- 1 jaje
- 250 g putera
- 100 g seckanih badema

Za preliv:
- 150 g čokolade
- 1 kašika ulja


      PRIPREMA:

Sjediniti sve sastojke i umesiti rukama da se dobije kompaktno testo. 
Prekriti providnom folijom i staviti u frižider da odstoji minimum 30 minuta. 

Nakon toga, razvući testo i seckati na pravougaonike. 

Zagrejati rernu na 180 stepeni. 

Pleh prekriti papirom za pečenje i poredjati keksiće. Peći oko 15 minuta.

Ostaviti keksiće da se ohlade.

Za preliv, čokoladu izlomiti na komadiće, dodati jednu kašiku ulja i otopiti na pari. 

Zatim umakati keksiće u čokoladu do pola. Redjati ih na pek papir na kom su se pekli i ostaviti ih da se dobro ohlade.

 *Recept sam pronašla na sajtu  Dr Oetker.fr i isprobala. Keksići su divni, posebno uz čaj.


Hvala Jovani na receptu :)