уторак, 23. јануар 2018.

PILEĆE LOVAČKE ŠNICLE

Dosta nam je bilo raznih mesa, pečenja i jake hrane. Jedva smo se izborili sa svim praznicima, spremanjem i jedenjem kalorične hrane. Konačno su na red došla jela koja nisu toliko zahtevna za spremanje, mogu razne kombinacije nastati u trenu, a baš takve su i ove lovačke šnicle od piletine.
Sve do pred sam ručak nisam imala ideju šta bih spremila od pilećeg belog meso. Onda sam malo prošetala internetom i došla na ideju da ih spremim. Brzo, jednostavno i ukusno jelo uz prilog po želji će biti na vašem stolu za nekih 35 minuta.


       POTREBNO:

300 g pilećeg belog mesa
ulje
so po ukusu
1/2 kesice krem supe od šampinjona
malo brašna ( 1-2 kašike )
1 kašika kisele pavlake
malo začina za piletinu, kumin
2 šolje vode

        PRIPREMA:

Meso iseći u šnicle, nije ih potrebno prethodno izlupati. Malo ih posoliti i ostaviti 10-tak minuta da odstoje.

Zagrejati ulje u dubljem tiganju sa poklopcem, šnicle uvaljati u brašno i spuštati ih na zagrejano ulje.
Kratko ih pržiti sa obe strane da se blago zarumene.

Krem supu rastvoriti u 1 šolji tople vode, sipati je u meso, smanjiti temperaturu na srednju i polako krčkati poklopljene šnicle. Tokom dinstanja šnicli povremeno dolivati još vode da bi  na kraju bila odgovarajuća gustina sosa.

Pri kraju, pre nego što šnicle potpuno odmeknu, dodati malo začina za piletinu, može i malo kumina ko voli, pa sve zajedno krčkati dok meso ne odmekne a sos dobije odgovarajuću gustinu.

Na kraju dodati 1 kašiku kisele pavlake, sve dobro sjediniti, kratko prokrčkati i skloniti sa ringle.

Tople šnicle poslužiti uz prilog po želji: pire krompir, pirinač ili testeninu.

* Ko voli može dodati 2-3 čena belog luka u šnicle.