среда, 07. фебруар 2018.

BRZE PIROŠKE U KALUPU ZA MAFINE

Uvek volim neke nove cake u kuhinji primeniti i isprobati. a kad vas privuče ovakav naziv, samo vam ostaje da krenete u kuhinju i isprobate recept s Coolinarike.

Neobično pecivo svideće se svima, a vama će biti mnogo jednostavnije ako imate silikonski kalup za mafine.



        POTREBNO:

200 ml mleka
20 g svežeg kvasca
1 kašika otopljenog butera
300 g brašna
1/2 kašičice soli

    Fil:

250 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
100 g kisle pavlake
1 kašika pparadajz pirea
po ukusu: so i biber

   Za premazivanje:

1 žumance
malo mleka

     PRIPREMA:

Kvasac rastvoriti u mlakom mleku, dodati ostale sastojke i zamesiti mekano i glatko testo koje se ne lepi za ruke. Prekriti ga prianjajućom folijom i ostaviti na toplom mestu oko 30 minuta.

Za to vreme pripremiti fil.

Na malo ulja propržiti sitno iseckani luk, dodati meso i pržiti ga da promeni boju.
Na kraju dodati pavlaku, paradajz i začiniti ga po ukusu.

Testo rastanjiti, okruglom modlom ili čašom izvaditi 12 krugova.

Kalup za mafine podmazati uljem ako nije silikonski te stavljati pripremljene krugove testa u svaki otvor.

Na testo staviti fil, pa rukama prikupiti krajeve i zatvoriti svaki mafin da se ne otvori tokom pečenja.
Kada ste sve ovo završili zagrejati rernu na 200 stepeni, a mafini neka stoje 15 minuta da narastu.

Mafine premazati umućenim žumancetom sa malo mleka, te ih peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni
ok 20 minuta.

Pečene mafine izvaditi iz kalupa, malo prohladiti i poslužiti ih.