понедељак, 19. фебруар 2018.

BRZI PILEĆI KROKETI

Čim vidim neki zanimljivi recept s piletinom ja ga moram isprobati. Ovog puta je to recept s Coolinarike.
Piletina je unutra mekana i sočna i oduševiće vas ukus jela. Prilog odaberite po želji.



        POTREBNO:

1 belo meso bez koske
2 jajeta
3 vršne kašike mekog brašna
2 kašike susama
100 ml piva
po ukusu: so, biber, mešavina biljnog začina

        PRIPREMA:

Meso iseći u tanke šnicle i začiniti ga po ukusu.

Umutiti jaja, dodati brašno i susam, i uz dolivanje piva umutiti smesu bez gromuljica.

U tiganju zagrejati ulje na najjačoj temperaturi, smanjiti ga na srednju, piletinu ubaciti u smesu i viljuškom je vaditi, te stavljati na zagrejano ulje da se prži.

Pržiti meso sa obe strane do rumene boje.

Prženo meso izvaditi na upijajući papir, pa poslužiti još toplo uz prilog po želji: pire krompir, spanać, grašak, šargarepu ili pirinač.
Naravno, i salata je obavezna.