среда, 07. фебруар 2018.

KROMPIR U KREM SUPI OD PEČURAKA

Kad je krompir u pitanju tu nema greške. Bilo kako da ga spremite svi će ga pojesti. Tako je o na ovim prostorimo još od Dositeja Obradovića i prvih krompira sa kojima su se Srbi susreli.
Sada su to drugačije sorte, različita jela od krompira, ali većini prva pomisao na ručak je neko jelo sa ili od krompira.
Ovog puta je spremljen po receptu s Coolinarike :)


        POTREBNO:

8- 10 krompira
4 kašike ulja
150 ml vode

 Za krem supu:

1 kesica krem supe
350 ml vode
250 g kačkavalja
biber po ukusu

      PRIPREMA:

Krompir oljuštiti i oprati, izrezati u kriške i staviti u vatrostalnu posudu. Preliti ga uljem i vodom
i staviti ga rernu na 200 stepeni da se peče.

U vodi rastvoriti krem supu.

Kada je krompir omekšao i ostalo je samo ulje, izvadite ga iz rerne i zalijte rastvorenom supom, pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se peče.

Kad se formira lepa korica po vrhu krompira on je gotov. Izvadite ga iz rerne i poslužite uz salatu po želji.

Ja sam krompir pekla sa belim mesom od samog početka. Dobili smo veoma ukusan ručak, a krompir je svima bio omiljeni deo.


  Meso neka bude u krupnijim komadima da bi bilo sočno i da se ne presuši tokom pečenja. Možete na početku pečenja posudu prekriti alu-folijom, a nakon dodatka supe skinite je i ostavide da se sve lepo zapeče.