среда, 21. фебруар 2018.

PILEĆI MEDALJONI

Još jedan jako ukusan i jednostavan način pripreme piletine. Volim piletinu, a kako je ona često na stolu to se moram dovijati da bude ukusna, mekana i da se sve pojede.
Ovo je baš takav recept; mekana i sočna, ukusna, i svi zadovoljni.


        POTREBNO:

500 g pilećeg filea
2 kašike soja sosa
1 kašika senfa
1 kašičica mešavine biljnog začina
1 kašika susama
1 kašika hlebnih mrvica (prezle)
100 ml ulja

       PRIPREMA:

Meso iseći na komade oblika medaljona.

Sve ostale sastojke, osim ulja, pomešati, ubaciti meso i dobro ga izmešati tako da svaki komad bude u prelivu.
Ostaviti sve to u frižideru 60 minuta. Ovo možete uraditi i ranije, ostaviti ga da prenoći, i pred ručak ispržiti medaljone.

U tiganju zagrejati ulje, pa spuštati kotlte da se prže. Pržiti ih, sa obe strane, na srednje zagrejanoj ringli do rumene boje.

Kotlete vaditi na papirnu salvetu da upije višak ulja, poslužiti ih još tople uz prilog i salatu po želji.

* Meso je ukusno i sočno i može se jesti samo uz salatu.