среда, 07. фебруар 2018.

PILETINA SA SIROM

Piletina je omiljeno meso kod nas jer dozvoljava sve moguće kombinacije, a na kraju uvek svi budu zadovoljni. Još jedan način spremanja piletine.



         POTREBNO:

2 batka sa karabatkom
125 g margarina
50 g trapista
3 čena belog luka
50 g hlebnih mrvica
2 kašike Vegete pikant
1 veza peršunovog lista

      PRIPREMA:

Meso oprati i osušiti, a margarin otopiti.

U činiju narendati sir, dodati Vegetu, izgnječeni beli luk i hlebne mrvice. Dodati i naseckani peršunov list.

Batake prvo umočiti u otopljeni margarin pa u pripremljenu smesu i redjati u vatrostalnu posudu.
Ostatak smese preliti preko bataka.

Posudu prekriti folijom i peći batake 40 minuta na 200 stepeni do lepe rumene boje.

Batake poslužiti uz kuvani krompir i sezonsku salatu po želji.