недеља, 08. април 2018.

BELA MEDENA TORTA

Jedna brza, kremasta i ukusna poslatica za praznično uživanje. Nema pečenja kora, ima uvek dobrih da se kupe, fil je jedino što morate skuvati i eto ukusne poslastice bez puno muke.





POTREBNO:

1 pakovanje medenih kora
500 ml mleka
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od vanile
1 kesica pudinga s ukusom slatke pavlake
200 g bele čokolade
250 g butera
100 g šlag krema
po potrebi gazirane mineralne vode

PRIPREMA:

Puding sjediniti sa šećerom i polako dodavati hladno mleko. Mešati sve vreme da se ne stvore gromuljice i dobije gustina testa za palačinke.

Ostatak hladnog mleka staviti u šerpu i na ringli zagrejati do ključanja. Skloniti mleko s ringle, u mlazu dodavati puding uz neprestano mešanje. Vratiti šerpu na ringlu i uz neprestano mešanje skuvati puding.

U topao puding dodati izlomljenu čokoladu, sve dobro promešati da se čokolada istopi te skloniti s ringle, presuti u posudu, prekriti prianjajućom folijom i ostaviti puding da se ohladi.

Umutiti šlag krem sa hladnom mineralnom vodom. Penasto umutiti butere.

U ohladjen puding najpre dodati buter i sve dobro sjediniti. Na kraju dodati i umućen šlag i sve sjediniti u kremasti fil.

Kore nije potrebno prskati mlekom, filovati ih, po vrhu ostaviti malo fila te i poslednju koru premazati filom.

Po želji možete preko gornje kore posuti mlevene pečene orahe ili lešnike.

Tortu dobro ohladiti, najbolje je napraviti je dan ranije, i poslužiti je dobro rashladjenu.