понедељак, 02. април 2018.

PRŽENICE IZ RERNE

Uvek kad nam ostane starog hleba prva pomisao su prženice. Volimo ih, ali je nekada zahtevno stajati kraj šporeta i pržiti ih. I uglavnom uvek budu masne. Ovaj način iz rerne je već dugo godina na Coolinarici omiljen, a sad sam ga i ja isprobala. Prednost je što sve prženice budu gotove istovremeno, ne miriše vam kuhinja a i nisu masne. Brza i ukusna večera ili doručak su za čas na stolu.


       POTREBNO:

za 10 kriški hleba
3 jajeta
malo soli
130 ml mleka
5+2 kašike maslinovog ulja

      PRIPREMA:

Hleb neka vam bude malo prosušen ili star bar 2 dana, a i tanko isečen.

Umutiti jaja, posoliti ih, dodati 5 kašika ulja i mleko i sve dobro sjediniti.

Pleh obložiti pek papirom i rernu zagrejati na 200 stepeni.

Svaku krišku hleba namoćiti u jaja i mleko, staviti ih na pek papir i ostaviti ih tako 10-tak minuta da lepo upiju preliv. Svaku prženicu po vrhu premazati sa malo od one 2 kašike ulja.

Staviti pleh u zagrejanu rernu i peći ih do rumene boje.

Tople prženice poslužiti po želji u slatkoj ili slanoj varijanti.