четвртак, 24. мај 2018.

GDPR- Zaštita podataka na bloguŽelite li i dalje primati obaveštenja o novim postovima?

Dragi čitaoci,

25.05.2018. godine, na snagu stupa Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR). Uredba se odnosi na povećanje sigurnosti, privatnosti i transparentnosti osobnih podataka, a koja će se primjenjivati u svim zemljama Europske Unije.
Ako ste zaprimili ovaj post, to znači da ste Vašu e-mail adresu upisali u polje "Follow by Email", alatu koji je izrađen putem Google FeedBurnera te Vas pozivam da pročitate njihova pravila o privatnosti. Opšta uredba o zaštiti podataka je nastala kako bi zaštitila Vaših ličnih podataka od neovlaštenog prikupljanja i obrade te svako ko prikuplja Vaše podatke za to mora imati Vašu saglasnost. Stoga, ako želite od mene i dalje primati obaveštenja o novim postovima potrebno je da to potvrdite. Ukoliko do 25.05.2018. ne dobijem Vašu potvrdu da smem koristiti Vašu e-mail adresu, više nećete dobivati obaveštenja o novim postovima objavljenim na blogu. Prestanak korištenja ličnih podataka možete zatražiti putem e-maila ili jednostavno na dnu primljenog maila s ovim postom imate opciju "Unsubscribe" gde trebate kliknuti i odjaviti se s mailing liste.

Ukoliko me kontaktirate putem kontakt obrasca, odgovoriti ću Vam na e-mail adresu upisanu u obrascu te ću nakon toga izbrisati Vašu e-mail adresu i neću ju koristiti u druge svrhe, niti prosljeđivati trećim osobama.
Na blogu može na svakom postu ostaviti komentar. Komentirati može anonimno ili putem neke od ponuđenih platformi, čime sami odlučujete o unosu ličnih podataka.

Ovaj blog se nalazi na platformi Blogger koja  upotrebljava Googleove kolačiće radi pružanja usluga, prilagođavanja oglasa i analiziranja prometa. Upotrebom ove web-lokacije pristajete na njezinu upotrebu kolačića. Više o tome kako Google upotrebljava kolačiće pročitajte ovde.